Wednesday, 21 December 2011

holiday...

assalamualaikum...

hey u all....okey ari nie aku nk stry sal aku g brcuti g kuantan...
aku xad tmpt lain da nk g cuti2...so g kuantan je..
aku g sne dgn spupu aku...
hari jumaat ptg aku lpak dkt pntai balok...
time 2 angin mmg kuat n air kotor...
mklum la musim hujan...

ari ahd aku still g pntai tp dkt pntai batu hitam...
kt situ pun angn still kuat tp lbh kuat brbndg ari jumaat...
time kt batu hitam nie ad la yg xsdp mmndg...
korng nk tau x knpe??
sbb ad melayu celup..
hahaha...
mksd aku org mlyu yg pkai baju xckup kain...
da la pkai ktat2...
ya allah...
pas 2 prngai mcm org da khwn..siap pluk2 lg...

so brtaubt la krg2 k...

ok...ari 2 aku lpak dgt brjaya megamall..
rmai jgak org kt situ...
kebetulan hari natal akn mnjelang xlme lg...
so megamall pun da dihias ala2 hari natal...
sweet jgk la...
so 2 je la yg aku buat slma aku kt kuantn...
bye2...u allz...




Monday, 12 December 2011

berkhatan...

assalamualaikum.w.r.t

hey u alzz....ok mlm nie aku nk cte sal adik aku yg
bru je brkhatan a few ago...
mcm2 ragam adk aku..
first dia mmg xtkut,ble tb msenye
dia blg]h ajk mama aku blik..hahaha...kljr je...

sedang mnunggu gliran...huhuhu
di de`pan `pntu msuk...

sume brjln dgn lncr...
n adik aku ok je...

Friday, 9 December 2011

jln2...

assalamualaikum n good monink...:)

hai u allz....now aku ad dkt kuantan...
wahhh..pg2 lg da mlpak dkt tp pntai....
mghrup udara segar wktu pg...
nt tghri nk g rmh tok sdre plak...
ad knduri kwn ank dia...
so pas 2 blh g jln2 kt kuantn...
k la nt mlm aku akn post lg n upload pic2 spnjng d kuantn...
bye u allz..muah...

Monday, 28 November 2011

BerSawANg....

assalamualaikum guys.....
telah lama aku xbrblog..so blog aku pun da brsawang.....
huhuu....sorry guys....
b.t.w aku ad problm....
adik aku msuk hsptal..alhamdulillah...
dia skrg da sihat..haha...
skrg tgh musim cuti..mmg boring la duk rmh...
xtau nk lpak ne....hmmm...k la smpai  sni je aku stry...
xad stry best pun yg aku nk stry...
bye u alls...!!!!


Saturday, 29 October 2011

NegOrI 9 moNAng....

assalamualaikum...
haa..msti rmai kn yg tgok piala malaysia mlm td...
msti ad yg xpuas hati..
tp aku puas hati sbbnye n9 mng..
yahooo!!!!
srnok sgt2...hahaha
aku dgn cozen aku siap2 blas2 msg...
pnye la hepi..hahaha...
n9 mng brblas 2-1 dgn trngganu...
aku ksian dkt GK Ganu...
sdh je mke dia...
tp nk buat mcm mne....
mybe dia da buat yg trbaik...
btw GK Ganu mmg ok...
hensem lg 2..hahaha....
hepo taun dpn Ganu dpt buat yg trbek...
TAHNIAH 4 pasukan N9....
YESSSSSS!!!!,,....
:)

Friday, 28 October 2011

cuti...

cuti smggu mcm2 aku buat....
nk tau ape aku buat...aku g jln2 dkt melaka...
then aku lpak dkt rmh mk cik aku kt n9....

haaa...srnok3...lgpn klu dok rmh
mber2 aku bkn ad pun..sbbnye msng2 g brcuti jgk...
huhu....srnok la dpt cuti wlaupn 1 week...
snok btol aku kn....


pdhl mgu dpn ada exam lg...
hihihi....xstdy pun lg..
mcm mne la dgn mbe2 aku ea???
*weyh korng stdy x????
agagaga....
aku tau korng xstdy sbb korg dlm 
mood cuti..huhu...
KANTOI...


~sTorY Kt MelAkA~
haa...klu dikutkn d g pun mlka 2...
tp tbe2 parents nk g..
so kteorg pun g,tp 
dgn my auntie n uncle serta ank2 dia...
xsrnok sgt jln sbbnye hujan..
:( sad2...
adk aku ad main 1 prmainan ngn 
ank sdra(sbye dgn adk aku)
gelak sakan kmiorg..hahah
dlm hjan2 pun bley main lg game 2...
ape2 pun mmg hepi..
bkn slalu dpn spent time dgn
fmly,cozen n my uncle n auntie...
pas 2 kmi lpak dkt mydin..huh 
mmg pnt la..da la mydin mitc 2 bsar....
xlrat btol kmi...
lpas g shopng2 kmi lpak kt umh ank sulung auntie...
huh dia msak paprit...(xtau eja slh ke btolhahaha)
sdap2...mkn smbil lyn elysa...


2 la story aku lpak2 wktu cuti...
so skrg kne fokus dky stdy....
exam pun xhbs lg..
mcm xcye taun dpn da spm..
huuhu 2 la bnyk brangn....
hihihi.....

ha sal prsaan aku plak..hahaha...
kononnye la....hahahha,....
aku da xkesah sal tht boy...
dia pun da hepi..so aku xnk fk sal dia...
ad jgk boy yg ajk couple...
tp aku xnk..da twar aty untk couple 4 this time...
so nk solo dlu....mls nk pk2 lg...
taun dpn da nk spm..fokus spm lg baik...

ckap sal spm...mk cik aku kte klu blh...
dia nk aku msuk UM...
auntie-i will try my best...
:)

Friday, 21 October 2011

teringat...

ha exam da pas untuk mgu nie..tp pas cti smggu nie aku ad paper lg..mcm trjd wktu exam..plikkn npe mst tiru mniru dlm exam??sdgkn org lain brusha tp dia blh sdp2 tiru..kli ye pun xstdy twkal je la..huh pe la..mcm2 kn ragam mnusia..tbe2 wktu jwb exam aku trsbut nme dia...npe ye??aku trlalu rndukn dia ke??ye..mmg aku rndukn dia..tp aku kne sdar yg dia bkn mlik aku..bia la dia dgn kbhgiaan dia skrg nie..xad gne untk aku gngu dia..tp evry time n evry day aku  tgu dia..aku trlalu mghrapkn dia..smpaikn aku blh nges tntg dia....my bff ckap nt klu dia sdh dia akn cr aku..tp xmgkn..sbb dia da jmpe kbhgiaan dia yg dia nk slme nie...aku da bhgia dgn ad nye kluarga n mber serta org2 yg care sal aku..so aku xprlu risau...cume mybe klu soal pkwe blm lg untuk wktu nie...bia la ku sngle...bia la aku tngkn hati aku...sdh sgt2..aku hnya mmpu mndoakn kbhgiaan dia..sy mnx maaf da kcewe kn awk..tp sy lg kcwe klu nk dbndngkn dgn awk..pape pun sy syg awk sgt3..trlalu sygkn awk smpai sy xsdr yg sy trlalu mghrpkn awk..maafkn sy sgt3...skrg da start cuti sek just 4 1 week smpena deepavali..nsb bek xad klas..huhu...mybe bsk nk g kuantn xpun g mlaka...kakak xkesah mama n abh nk bwk kmi g ne2,,aslkn ktorg dpt brcuti 4 rest our mind with stdy...tah btol ke x aku pnye bi hahaha....k la time 2 rest da lme btol aku mghdp dpn lappy aku nie...huhuhu....k papaii...

Saturday, 15 October 2011

kebahagian yg dihrpkn hancur

aku xkuat nk lalui sume ni tnpa dia..dia hepi dsmpng yg trsyg tp aku??trkontang kanting tnpa dia..mcm mne aku nk truskn hdup ni..aku sdh sgt2 aku syg dia sgt2..trlalu sygkn dia..aku tau aku bkn yg trbaik untuk dia tp pk la aku da trlalu bnyk krbnkn mcm2 untuk dia..prsaan aku..aku sdh..aku nk prgi dr tmpt ni supya aku dpt hlngkn sgle tknn hdup aku..aku btol2 xlrt..npe msti aku yg hdpi..knpe aku....ini ke yg dnmekn tkdr??wlaupn aku da crita sume nikt kwn2 aku tp xgune...lg mnmbhkn ksdhn aku..aku xlrt..aku rndu dia..stiap mse..bkn sng aku nk lupekn dia...ya allah trlalu brt untuk aku tnggung sume ni...nape aku yg tnggung...aku hrp dia akn trus bhgia dgn insan yg dia syg....wlaupn aku deruta dgn sume ni...

Friday, 14 October 2011

hujan...

ptg nie hujan je...sme sprti aku yg sdg ksdhn..ermmm...aku trkejut bila dpt tau yg diorg couple...sdh sgt hati nie..ari 2 ckp lain..n now ckp lain..mmg aku mrh sgt2..xpnh hati aku skit mcm nie..hope u all hepi ats pndritaan aku..n mybe aku xkn cari korg..korg pergi la dr hdup aku..aku da xlrt..aku sdh sgt2..smpai hati ko buat aku mcm nie..ko tipu aku...korg hepi la ye..aku gmbre tgk ble ko da hepi..tq 4 evrythng..antra ko n aku da brakhr...slmt tnggl...

Thursday, 13 October 2011

penat dengan sume nie.....

mesti korng bengng kn..evryday aku post tntg ksdhn aku..tp nk buat mcm ne aku btol2 tgh sdh..trlalu sdh..da xlrt aku nk tnggung sume nie..aku hnya brsbr,brsbr n trus brsbr...sume ni xkn trjd lg..mybe dia da bhgia dgn insan yg trsyg..tp aku x..merana ats kbhgiaannye..da 3hari dia xtpn aku msg aku..aku sdh sgt2..cube ckp klu da xske or xnk cnct ckp..jgn buat aku trtnggu2..aku sdh sgt2..stiap mse ingtkn dia..da pnt nk ngis sbb dia..trlalu pnt..dkt sape lg aku nk cstry..aku xtau nk stry kt sape...aku just pndm je bnda nie...aku syg dia..rndu dia..trlalu rndu n syg kn dia..ermmm sumenye mybe akn brakhr..aku sdh..aku xlrtttt.....klu tuhan nk amik nyawa aku,amik la..aku da btol2 xlrt..aku tahu ni ujian untk aku..tp srius....aku btol2 xlrt..da pnt dgn sume nie....:(

sad sad n sad!!!!!!

setiap kali bgn pagi msti tringt kn dia..ermm sdh sgt2...evryday nmpk muka dia..aku btol2 xlrt..evrytime ingt dia..aku hnya mndoakn kbhgiaan dia...nape msti aku ingtk org yg xprnh nk hrgai aku..yg xpk tntg aku..i hate it so much!!!!td jwb exam tbe2 tringtkn dia..cpat2 aku hlngkn prsaan 2,tp skjp je hlng xlme lpas 2 dtg blik..huh pnt btol aku mcm nie..btw hope dia akn bhgia dgn yg trsyg..n mybe aku xkn cri dia lg..n mybe msg ph td msg yg trakhr aku untk dia..take care my love...miss u so much...:(

Tuesday, 11 October 2011

hari nie mcm2 yg jd kt sek..huhuhu...ad mber aku gado..hahaha...mcm xcaye tp nie antra boy ngn gurl..hurmm rugi btol aku xtgk sbb wktu 2 aku ad hal..rugi3..hahaha...truk tol aku..ptotnye aku mrh bkn lg nk tgk..hahaha...haa ari khms da exam tp nsb bek just exam bm huh slmt aku..aku bkn ready lg nk exam sbbnye mls nk stdy hehehe...trukkn aku nie..huhuhu..tp stkt nie alhamdulillah la aku stdy sumenye msok..huhuhu...kire ok la 2 kn..n pg td kt sek ad la buat expriment fzik..huh mmg best la wlaupn smple..aku pnye la tiup bnyk kali tp xjd2..bile aku da geram sgt2 aku tnye ckgu cara yg btol then ble ckgu tnjukkn aku try buat..pas 2 jadi..wahhhh seronok la plak..hehehe...mcm2 ragam mbe2 aku yg buat 2 hepi sgt la weyh..smpai trgelak2 ktorg buat..huhu...klu aku bwk kamera td msti best..huhu..dlm kul 2lbh reca bio dtg klas ckp klas btal..haha..ape lg hepi sakan la dak2 bio..huhu..sbbnye bnda 2 la yg diorg hrapkn..hihihi..trnsuk aku..huhuhu...skurang2nye aku dpt la stdy sndri...haa da trlalu lme aku mbebel nie..hihihi..biasa la blog aku,so ske hati aku la nk post pe..tol ark??huhuhu..k la time 2 stdy...:)

Monday, 10 October 2011

penat!!!!

aku hari nie keje tdo je kt sek..xtau la npe..mybe sbb mlm td buat bbq..huh mmg pnt gila la...aku rasa xpnh aku ngtok smpai mcm nie dkt sek..hahaha....nsb bek td klas bio btl..so aku blh la relax skit..aku relax je..bkn tdo pun..huhuhu...arghhh mgu nie da exam..ape pun xstdy lg..huh tkot btol la..tension3...so now time  4 stdy..bye...:)


tbe2 rndukn s dia..arghhh sdh2..hope s dia sht2 n hepi slalu...btw miss him so much...:)

Friday, 7 October 2011

presure!!!!

hari nie mcm2 jd...ad someone gurl nie jmpe aku...dia ckp aku xpuas hti dgn dia....yup mmg xpuas hati...sape xskit hati....ermmm tp sbr je la...aku xlrt nk bls pea yg dia ckp sbbnye aku xsht hri ni,...so dia blh la hepi sbb hri ni dia da mng..k.long ckp buat xkesah je sbbnye npe nk cri psal sdgkn mslh 2 dia yg cri..huhuhuhu.....tq ye k.long ats nsht 2..k.ngh akn dgr..hehehe....syg la k.long...ptg td ad klas biologi..huh tnsion gler la...bsk pg ad lg..then isnn n slase ad lg..haha mau pcah kple otk aku mcm ni...tp nk uat mcm ne ckgu nk hbskn topic yg xhbs bljr lg...ermmmmm..ha da mrepek da aku ni...huhuhuhu....brblik dr topic asl td..ha...aku pun da png..hahaha...npe ea gurl 2 buat boy 2 mcm 2...ksian la kt boy 2..evryday boy 2 ingt tht gurl..ptotnye gurl 2 kne la jge boy 2...hurmmm....mcm2 l;a khdupn skrg nie..aku hrp boy 2 akn tbah k...sbbnye da bnyk mslh yg dia ad..xpe boy..sy slalu ad dsisi awk..(euwww jiwang la plak..hahhaa...)
so aku hrp korg brbek la..jgn nk gdoh2..4 tht gurl aku xcr mslh dgn ko just mcm xfair ko tnglkn boy 2 sdgkn aku da lpskn dia untk ko wlaupn aku derita..pk la k...hurmm....k la time 2 rest...bsk mlm ad bbq dgn mber2...so time 2 enjoy!!!!!huhuhu....^_^
ha...nie mber aku yg trsyg...nme die suhainaliza....best lyn dia...hepi dpt mber cm dia...tp stu je..jgn buat dia skit hti...
syg k.long...:)

Wednesday, 5 October 2011

hEp, HePI n HePI

hye...:)...hari nie mood aku ok da skit tp sdh ttap ad..evryday dia contact aku..hepi la jgak..and dpt jgk la hlg ksdhn..pg td kt sek adk(zati) tnye npe aku mcm xlyn dia..huhu sory la adk..k.ngh xad mood sbb rndukn a.ngh sgt..huhu...hope adk jgn mrh...pg td jgk bnyk yg aku gosip dgn Mrs.Bai...huhuhu..mmg best la gosip dgn dia....hari nie mcm2 yg trjadi...td pg ckgu aku ad mrh dkt bdak laki sbb time ckgu explain diorg borak..sian jgk kt diorg tp nk buat mcm mana slh diorg sndri..aku hrp korg brubh ok...

Tuesday, 4 October 2011

si dia kembali

  1. td aku dpt pngln drpd Mr.Z...hepi sgt2 sbbnye da lme tgu dia call pas gdoh hri 2..sbbnye dia ckp dia xkn call aku lg....tp aku brnsib bek sbbnye dia still nk cntct aku..so dia still nk ok la ngn aku..huhuhu...hepi sgt...(lg hrpi klu dia jd mlik aku sepenuhnye).....xsngka yg dia nk call...hrp kgmbiraan aku nie akn brterusan...tq 4 my frenz da bg smngt ok...syg korng..n 4 tht boy sy lg hepi klu awk trime sy...:)

sedih...rindukan dia....

hari nie first day aku buat blog...sblm nie nk buat tp xad mse..hurmm...mcm2 yg aku nk share kt blog da pnt dgn sume nie....first aku ad kenal sorg mmat nie...aku xsngka yg dia akn jd mlik aku...so aku pun hppy n trime dia....tau2 dia ad someone yg dia syg..aku btol2 sdih...smpai skrg aku still tgu dia lg kn..ermmm so idiot la tgu org yg xcare sal aku..sdh sgt....ad someone yg nk aku ,tp aku xnk sbb aku nk dia..emmm....hope dia tau yg aku btol2 tgh derita...skitnye la hati aku nie....


p/s sy untk awk.....sy rndukn awk..sy hrp awk akn sdr tntg prsaan sy dkt awk..sy rndu awk...:(